Drobiowe nadzienie we francuskim cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka francuskie z drobiowym nadzieniem

Drobiowe nadzienie we francuskim cieście

Składniki:

Drobiowe nadzienie we francuskim cieście

 

  • 130g puszka drobiowego pasztetu DROP
  • 1 cebula
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Drobiowe nadzienie we francuskim cieście
Cebulę siekamy, pieczarki trzemy na tarce. Smażymy cebulę i pieczarki. Jak tylko przestygną mieszamy z pasztetem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy. Rozkrawamy na prostokąty. Na każdym prostokącie dajemy łyżeczkę nadzienia i przykrywamy ciastem. Pieczemy ok 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180stC.

Tagi:

ciasto pasztet