BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne placuszki z drobiu połączone z grzybkami i serem szybko znikają z talerza. Przygotowuje się je szybko i prosto.

Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem

Składniki:

Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem
Piersi z kurczaka myjemy ,osuszamy , następnie kroimy w nie dużą kostkę.

Do piersi dodajemy jajka , mąkę ziemniaczaną oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pieczarki obieramy, drobno kroimy i podsmażamy ( można zetrzeć na tarce o dużych oczkach).

Ser ścieramy na tarce (duże oczka)dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy wystudzone pieczarki i razem mieszamy do połączenia składników.

Na rozgrzany olej łyżką nakładamy masę formując placuszki.

Smażymy na złoty kolor.

Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podajemy jako pyszną przekąskę.