Sposób przygotowania:
Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem
Piersi z kurczaka myjemy ,osuszamy , następnie kroimy w nie dużą kostkę.
Do piersi dodajemy jajka , mąkę ziemniaczaną oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, drobno kroimy i podsmażamy ( można zetrzeć na tarce o dużych oczkach).
Ser ścieramy na tarce (duże oczka)dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy wystudzone pieczarki i razem mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej łyżką nakładamy masę formując placuszki.
Smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy jako pyszną przekąskę.
Do piersi dodajemy jajka , mąkę ziemniaczaną oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pieczarki obieramy, drobno kroimy i podsmażamy ( można zetrzeć na tarce o dużych oczkach).
Ser ścieramy na tarce (duże oczka)dodajemy do piersi kurczaka, dodajemy wystudzone pieczarki i razem mieszamy do połączenia składników.
Na rozgrzany olej łyżką nakładamy masę formując placuszki.
Smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy jako pyszną przekąskę.
gusia1000