SUPERPRZEPIS

Drobiowe pulpeciki w rosole

  • 1
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Drobiowe pulpeciki w rosole Więcej zdjęć (3)

Pulpeciki w rosole to świetna alternatywa dla niedzielnego tradycyjnego obiadku

Składniki:

Drobiowe pulpeciki w rosole

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe pulpeciki w rosole
Drobno pokrojoną cebulę , mięso, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz wyrabiamy na jednolitą masę. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe nie za wielkie kotleciki, W tym czasie rosół doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pulpeciki do gotującego się rosołku. Gotujemy 10 minut na wolnym ogniu nie przerywając gotowania. Podajemy z drobno pokrojoną marchewką i natka z pietruszki.
Drobiowe pulpeciki w rosole
Do mięsa indyczego dodajemy jajko, cebule, bułke tartą i przyprawy
Drobiowe pulpeciki w rosole
Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę