gotuje65

gotuje65

Kuchcik
[Przepisów: 18]

Drobiowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepsze roladki drobiowe które poznałem u babci na wczasach

Drobiowe roladki

Składniki:

Drobiowe roladki

 

  • 8 pojedynczych filetów z kurczaka
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ogórki kiszone
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki
Paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne miąższ pokroić w kostkę ogórki również. Natkę posiekać. Dokładnie mieszać z mielonym mięsem. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Filety z kurczaka natomiast delikatnie rozbić na płaty mięsa nałożyć farsz. Ciasno zwinąć w roladki. Każdą roladkę owinąć kawałkami folii z rękawa do pieczenia i dodatkowo folią aluminiową. Na koniec roladki włożyć do garnka z wrzącą wodą osoloną uprzednio. Gotować na małym ogniu przez około 40 minut.odwinąć z folii i podawać.