Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Drobiowe roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne roladki z dodatkiem duszonych pieczarek

Drobiowe roladki z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe roladki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z pieczarkami
Filety podzielić, rozbić cienko tłuczkiem. Oprószyć kucharkiem i pieprzem mielonym. Pieczarki obrać, posiekać, udusić na łyżce oliwy, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę pieczarek, zwinąć roladki. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Mięso rozbić cienko i oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę uduszonych pieczarek.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Zwinąć roladki, smażyć na wolnym ogniu z każdej strony.