Sposób przygotowania:
Drobiowe sakiewki naleśnikowe
Składniki na naleśniki zmiksować,na patelni rozgrzać olej wlać porcję ciasta i usmażyć naleśnik.Czynność powtarzać do wyczerpania się przygotowanego ciasta.
Ryż ugotować ze szczyptą curry,cebulę posiekać,pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę i filet pokroić w kostkę.Na patelni stopić margarynę zeszklić na niej cebulę,dodać pieczarki poddusić.Następnie dodać filet i paprykę,przyprawić solą i pieprzem i dusić ok.10min.Wsypać ugotowany ryż,wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Sos:Czosnek przecisnąć przez praskę,połączyć z majonezem i jogurtem,ew.przyprawić do smaku solą.
Każdy naleśnik posmarować sosem czosnkowym,a na środek nałożyć porcję nadzienia.Brzegi naleśnika podnieść do góry,uformować sakiewki,związać kawałkiem pora lub szczypiorkiem.
Ryż ugotować ze szczyptą curry,cebulę posiekać,pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę i filet pokroić w kostkę.Na patelni stopić margarynę zeszklić na niej cebulę,dodać pieczarki poddusić.Następnie dodać filet i paprykę,przyprawić solą i pieprzem i dusić ok.10min.Wsypać ugotowany ryż,wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Sos:Czosnek przecisnąć przez praskę,połączyć z majonezem i jogurtem,ew.przyprawić do smaku solą.
Każdy naleśnik posmarować sosem czosnkowym,a na środek nałożyć porcję nadzienia.Brzegi naleśnika podnieść do góry,uformować sakiewki,związać kawałkiem pora lub szczypiorkiem.
Smakowita