Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Drobiowe sakiewki naleśnikowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Coś pysznego! Gorąco polecam!

Drobiowe sakiewki naleśnikowe

Składniki:

Drobiowe sakiewki naleśnikowe

 

  • Naleśniki:
  • 1/2 litra mleka,
  • 2 jajka,
  • 10 łyżek mąki,
  • olej do smażenia
  • Nadzienie:
  • 1 tor.ryżu,
  • 1 filet z piersi kurczaka,
  • 1/2kg.pieczarek,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka margaryny,
  • curry,
  • sól i pieprz
  • Sos czosnkowy:
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Drobiowe sakiewki naleśnikowe
Składniki na naleśniki zmiksować,na patelni rozgrzać olej wlać porcję ciasta i usmażyć naleśnik.Czynność powtarzać do wyczerpania się przygotowanego ciasta.
Ryż ugotować ze szczyptą curry,cebulę posiekać,pieczarki obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę i filet pokroić w kostkę.Na patelni stopić margarynę zeszklić na niej cebulę,dodać pieczarki poddusić.Następnie dodać filet i paprykę,przyprawić solą i pieprzem i dusić ok.10min.Wsypać ugotowany ryż,wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
Sos:Czosnek przecisnąć przez praskę,połączyć z majonezem i jogurtem,ew.przyprawić do smaku solą.
Każdy naleśnik posmarować sosem czosnkowym,a na środek nałożyć porcję nadzienia.Brzegi naleśnika podnieść do góry,uformować sakiewki,związać kawałkiem pora lub szczypiorkiem.