lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Drobiowe wątróbki saute

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wątróbka to słabość mojego męża

Drobiowe wątróbki saute

Składniki:

Drobiowe wątróbki saute

 

  • 0,5 kg wątróbki z drobiu,
  • 3 łyżki mąki,
  • 1/3 kos smalcu,
  • 2 cebule duże,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Drobiowe wątróbki saute
Wątróbki myjemy, odcinamy grube naczynia krwionośne.Obsypujemy mąką, smażymy krótką chwilkę na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu i dodajemy do wątróbki, solimy, pieprzymy do smaku.
Podajemy natychmiast po usmażeniu z ziemniakami i np.surówką z warzyw lub zielona sałatą.