WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Drobiowe zawijasy z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z piersi kurczaka zwijane z uduszoną marchewką, przyprawione lekko pikantnie. Idealnie pasują do ryżu.

Drobiowe zawijasy z marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe zawijasy z marchewką

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • sól, pieprz
  • przyprawa gyros
  • 1-2 marchewki
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka bułki tartej

Sposób przygotowania:

Drobiowe zawijasy z marchewką

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i rozkroić na 3 filety. Każdy filet rozbić tłuczkiem do mięsa i przyprawić sola i pieprzem.

Marchewki obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni roztopić masło i wrzucić marchewkę. Smażyć aż się ze złoci po czym podlać odrobiną wody i dusić do miękkości pod przykryciem. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z bułką tartą. Przestudzić.

Farsz marchewkowy nałożyć na każdy filet z kurczaka i zawijać w roladki lub warkocze. Zwinięte przyprawić przyprawą gyros i ułożyć na gorącym oleju i smażyć z każdej strony po kilka minut. Zdjąć z patelni.

Podawać np. z ryżem i sosem.

Drobiowe zawijasy z marchewką
Drobiowe zawijasy po usmażeniu wyłożone na talerz
Drobiowe zawijasy z marchewką
Zwinięte drobiowe roladki włożone na gorący olej
Drobiowe zawijasy z marchewką
Farsz marchewkowy nałożony na filet z kurczaka
Drobiowe zawijasy z marchewką
Uduszona marchewka z przyprawami i bułką tartą

Tagi:

kurczak danie