monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1355]

Drobiowy gulasz z dynią i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne sycące i tanie danie w jesiennym klimacie, serdecznie zapraszam. Danie w ładnych kolorach aż chce się jeść:)

 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowy gulasz z dynią i fasolką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Mięso umyć, osuszyć. Zdjąć z udek skórę i oddzielić mięso od kości. Pokroić mięso w kostkę. Do miski wsypać wszystkie przyprawy i wrzucić do nich mięso. Dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć do miękkości, co chwilę mieszając aby się nie przypaliło. Odstawić na bok. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i ją zeszklić. Dynię obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w małą kostkę. Dodać do rondla razem z fasolką. Chwilę podsmażyć, następnie wlać około ½ szklanki wody i dusić. Gdy dynia będzie na wpół miękka dodać pokrojona w 2cm słupki paprykę i dalej wszystko dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać mięso i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać ketchup. Zagotować, po minucie zdjąć z ognia, smacznego!
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
w miseczce wymieszać dokładnie wskazane przepisy
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
w przyprawach wymieszac mięso a potem usmażyć mięso
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
dynię i fasolkę zeszklić a potem dusić do miękkosci
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
dodać paprykę czerwoną a potem mięso i wymieszać