Sposób przygotowania:
Drobiowy gulasz z dynią i fasolką
Mięso umyć, osuszyć. Zdjąć z udek skórę i oddzielić mięso od kości. Pokroić mięso w kostkę. Do miski wsypać wszystkie przyprawy i wrzucić do nich mięso. Dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć do miękkości, co chwilę mieszając aby się nie przypaliło. Odstawić na bok. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i ją zeszklić. Dynię obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w małą kostkę. Dodać do rondla razem z fasolką. Chwilę podsmażyć, następnie wlać około ½ szklanki wody i dusić. Gdy dynia będzie na wpół miękka dodać pokrojona w 2cm słupki paprykę i dalej wszystko dusić do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie dodać mięso i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać ketchup. Zagotować, po minucie zdjąć z ognia, smacznego!