iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowy gulasz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny lekki aromatyczny sos z mięskiem i pieczarkami

Drobiowy gulasz z pieczarkami

Składniki:

Drobiowy gulasz z pieczarkami

 

  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna
  • oliwa ok 2 łyżki
  • 1 szt cebula,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 3 łyżi soser winiary
  • 1 łyżka słodka papryka
  • pieprz biały do smaku
  • sos sojowy ok 1 łyżka
  • 15 dag pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy gulasz z pieczarkami
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę .Do mięsa dodajemy sos sojowy i pokrojona w kostkę cebulę .Odstawiamy na 30 min . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy mięso z obu stron .Dodajemy umyte i obrane pokrojone w plasterki pieczarki Dodajemy 1 łyżkę słodkiej papryki i smażymy . Podlewamy wodą lub bulionem .dusimy pod przykryciem .Po ok 15 min. Doprawiamy pieprzem soserem .Na koniec dajemy 2 ząbki wyciśniętego czosnku.Gotujemy jeszcze kilka minut i podajemy do ryżu.