Sposób przygotowania:
Drobiowy pasztet rosołowy z pieczonymi burakami
Buraki dokładnie myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotowane mięso z rosołu mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Warzywa z rosołu wrzucamy do blendera kielichowego. Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki buraki. Blendujemy na gładką masę.
Mieszamy mięso z warzywami w dużej misce. Dodajemy kaszę mannę, chrzan, jajka oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich masę mięsno-warzywną, wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotowane mięso z rosołu mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Warzywa z rosołu wrzucamy do blendera kielichowego. Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki buraki. Blendujemy na gładką masę.
Mieszamy mięso z warzywami w dużej misce. Dodajemy kaszę mannę, chrzan, jajka oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
Dwie blaszki wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem. Nakładamy do nich masę mięsno-warzywną, wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.