Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkami i cynamonem
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy cynamon oraz sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, sodę oraz proszek do pieczenia i mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy olej i mleko. Dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy do momentu ich połączenia.
Dodajemy jabłka i mieszamy jeszcze przez chwilę. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, sodę oraz proszek do pieczenia i mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy olej i mleko. Dodajemy jajko i mieszamy trzepaczką, a następnie wlewamy do składników suchych i mieszamy do momentu ich połączenia.
Dodajemy jabłka i mieszamy jeszcze przez chwilę. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.