Sposób przygotowania:
Drożdżówki z malinami
Ciasto: Mleko mieszam z miodem i jajkiem. Dodaję mąkę wymieszaną z suchymi drożdżami, miękkim masłem i szczyptą soli. Wyrabiam na gładkie i elastyczne ciasto. Wkładam do miski, kładę w ciepłym miejscu pod przykryciem do podwojenia objętości. Budyń: Z mleka i cukru gotuję gęsty budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z wyrośniętego ciasta formuję bułeczki o wadze około 50 - 60 g każda bułeczka. Bułeczki pozostawiam na 20 - 30 minut do napuszenia. Używając szklanki z niewielkim dnem w każdej bułeczce robię mocne wgłębienie, nakładam do niego ostudzony budyń. Układam zamrożone maliny, których nie rozmrażam. Wierzch posypuję kruszonką zrobioną z masła, mąki i cukru. Piekę około 20-25 minut w temperaturze 180ºC w nagrzanym piekarniku.