dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Drożdżowe gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste w przygotowaniu drożdżowe gofry.

Drożdżowe gofry Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe gofry

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe gofry
Mąkę przesiewamy. Do mąki dodajemy drożdże, cukier, cukier waniliowy i sól. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka, olej i letnie mleko (tyle aby powstałą ciasto konsystencji gęstej śmietanki). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 20 minut. Następnie porcje ciasta wylewamy na rozgrzane blaty gofrownicy i pieczemy na złoty kolor. Smacznego.
Drożdżowe gofry
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrami i solą.
Drożdżowe gofry
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Drożdżowe gofry
Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.