anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Drożdżowe języczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne i pyszniutkie ciasteczka z dodatkiem marmolady super pasują do kawy i do herbaty. Polecam .

Drożdżowe języczki

Składniki:

Drożdżowe języczki

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe języczki
Drożdże pokruszyć do miseczki dodać trochę cukru oraz żółtka, wymieszać pozostawić na 30 minut, do miski wsypać resztę cukru margarynę, śmietanę, oraz mąkę, wymieszać, dodać zaczyn z drożdży i dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić na 20 minut . Po tym czasie rozwałkować cienko pokroić na małe kwadraty lub prostokąty i na każdy kawałek nałożyć trochę marmolady upiec na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.