Sposób przygotowania:
Drożdżowe leniwe ciasto z owocami
Drożdże świeże wkruszyć do miski większej i wg podanej kolejności dodawać składniki i nie mieszać składników.
Na drożdże rozsypać cukier, wlać mleko, olej, roztrzepane widelcem jajka, wsypać mąkę przesianą, szczyptę soli.
Nakryć talerzem miskę i zostawić na blacie kuchennym na 8 godzin bez żadnego mieszania.
Po 8-miu godzinach drewnianą łyżką wymieszać dokładnie ciasto i wyłożyć do formy 30x24 cm z papierem do pieczenia, odstawić na 30 minut.
Brzoskwinie (płaskie Saturn) ze skórką pokroić w plastry, dżem niskosłodzony (mój domowy z ciemnych winogron) wymieszać w misce z kisielem wiśniowym.
Dżem wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć brzoskwinie, piec w 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto dobrze wystudzić w formie aby kisiel stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Na drożdże rozsypać cukier, wlać mleko, olej, roztrzepane widelcem jajka, wsypać mąkę przesianą, szczyptę soli.
Nakryć talerzem miskę i zostawić na blacie kuchennym na 8 godzin bez żadnego mieszania.
Po 8-miu godzinach drewnianą łyżką wymieszać dokładnie ciasto i wyłożyć do formy 30x24 cm z papierem do pieczenia, odstawić na 30 minut.
Brzoskwinie (płaskie Saturn) ze skórką pokroić w plastry, dżem niskosłodzony (mój domowy z ciemnych winogron) wymieszać w misce z kisielem wiśniowym.
Dżem wyłożyć na wierzch ciasta, ułożyć brzoskwinie, piec w 190C, grzanie góra/dół około 50-55 minut, do suchego patyczka.
Ciasto dobrze wystudzić w formie aby kisiel stężał, przed podaniem posypać pudrem cukrem.