Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe na oleju ze skórką pomarańczy
Drożdże w misie robota wymieszać z 1,5 szklanki letniego mleka, 1 łyżką cukru i mąki, na 30 minut zostawić do podrośnięcia zaczynu.
Wsypać do zaczynu przesianą mąkę, sól, cukier, wbić jajka, hakiem robota wyrabiac ciasto, wlać olej, wyrabiać z 10 minut, na koniec wsypac skórki pomarańczowe, połączyć składniki, misę nakryć talerzem i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyrośnięte parę razy wyrobić z cynamonem i wyłożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190 C , grzanie góra/dół około 45 minut, ciasto wystudzić.
Podawać z dżemem lub z czym się lubi.
Wsypać do zaczynu przesianą mąkę, sól, cukier, wbić jajka, hakiem robota wyrabiac ciasto, wlać olej, wyrabiać z 10 minut, na koniec wsypac skórki pomarańczowe, połączyć składniki, misę nakryć talerzem i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyrośnięte parę razy wyrobić z cynamonem i wyłożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190 C , grzanie góra/dół około 45 minut, ciasto wystudzić.
Podawać z dżemem lub z czym się lubi.