Sposób przygotowania:
Zwijaki na cieście drożdżowym
CIASTO DROŻDŻOWE:
Przesiać mąkę do większej miski. Odlać do rondelka odrobinę mleka, podgrzać, dodać drożdże i rozrobić. Gdy wyrosną dodać do mąki. Wbić jajko i żółtka, wyrobić. Pod koniec dodać ciepłą, roztopioną margarynę. Wyrabiać jeszcze chwilę. Przykryć ścierką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, rozwałkować na stolnicę.
DODATKI:
Mięso mielone podsmażyć, przyprawić, pokroić pomidora, zetrzeć ser żółty. Szczypiorek poszatkować. Mięso wyłożyć na ciasto, posypać pomidorem, serem żółtym i szczypiorkiem, przyprawić. Zwinąć i pokroić na mniejsze kawałki.
Piec w 180 st. przez ok. 30 minut.
Przesiać mąkę do większej miski. Odlać do rondelka odrobinę mleka, podgrzać, dodać drożdże i rozrobić. Gdy wyrosną dodać do mąki. Wbić jajko i żółtka, wyrobić. Pod koniec dodać ciepłą, roztopioną margarynę. Wyrabiać jeszcze chwilę. Przykryć ścierką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, rozwałkować na stolnicę.
DODATKI:
Mięso mielone podsmażyć, przyprawić, pokroić pomidora, zetrzeć ser żółty. Szczypiorek poszatkować. Mięso wyłożyć na ciasto, posypać pomidorem, serem żółtym i szczypiorkiem, przyprawić. Zwinąć i pokroić na mniejsze kawałki.
Piec w 180 st. przez ok. 30 minut.