Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuchy Eli z jabłkamiprzygotowanie jabłek
Jabłka umyć, osuszyć, obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na ćwiartki i później na plasterki.
przygotowanie ciasta
Przygotować 16 gram suszonych drożdży - dwa opakowania.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować szklankę 250 ml cukru.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować 250 ml mleka.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować 250 ml oleju rzepakowego.
przygotowanie ciasta cd
Kilogram mąki przesiać przez sitko do miski.
przygotowanie ciasta cd
Do mąki dodać mleko, olej, rozbełtane jajka, cukier, drożdże, ocet i wymieszać.
przygotowanie ciasta cd
Do ciasta dodać pokrojone jabłka.
przygotowanie ciasta cd
Ciasto z jabłkami wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć okrągłe placki rumieniąc z obu stron. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem lub podawać z dżemem.
Smacznego!
gusia1000