Sposób przygotowania:
Drożdżowe racuchy Eli z jabłkamiprzygotowanie jabłek

Jabłka umyć, osuszyć, obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na ćwiartki i później na plasterki.
przygotowanie ciasta

Przygotować 16 gram suszonych drożdży - dwa opakowania.
przygotowanie ciasta cd

Przygotować szklankę 250 ml cukru.
przygotowanie ciasta cd

Przygotować 250 ml mleka.
przygotowanie ciasta cd

Przygotować 250 ml oleju rzepakowego.
przygotowanie ciasta cd

Kilogram mąki przesiać przez sitko do miski.
przygotowanie ciasta cd

Do mąki dodać mleko, olej, rozbełtane jajka, cukier, drożdże, ocet i wymieszać.
przygotowanie ciasta cd

Do ciasta dodać pokrojone jabłka.
przygotowanie ciasta cd

Ciasto z jabłkami wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć okrągłe placki rumieniąc z obu stron. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem lub podawać z dżemem.
Smacznego!
gusia1000