Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem
Do mąki wlewamy gorącą wodę i mieszamy. Lekko solimy, wbijamy żółtka i dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy przykryte ściereczką.
Oczyszczony czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Dodajemy roztarty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i wysmażamy cały płyn.
Dodajemy rozkruszony biały ser i jeszcze chwilę smażymy, w razie potrzeby doprawiając.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, które nadziewamy farszem. Zlepiamy.
Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia.
Najlepiej smakują podsmażone.
Oczyszczony czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Dodajemy roztarty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i wysmażamy cały płyn.
Dodajemy rozkruszony biały ser i jeszcze chwilę smażymy, w razie potrzeby doprawiając.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy koła, które nadziewamy farszem. Zlepiamy.
Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia.
Najlepiej smakują podsmażone.