.Dominika.

.Dominika.

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Drożdżowe racuchy z jabłkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Racuchy dla całej rodziny na wyjątkowy obiad.

Drożdżowe racuchy z jabłkiem.

Składniki:

Drożdżowe racuchy z jabłkiem.

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z jabłkiem.
Mąkę przesiać. Po solić. Wymieszać. Drożdże rozkruszyć posypać cukrem i zalać pół szkl. mleka. Odstawić na 15 minut.Następnie dodać pozostałą szkl. mleka i jajko. Wymieszać. Ciasto nie powinno być bardzo gęste.Odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Tłuszcz do smażenia musi być rozgrzany. Smażyć kłaść jabłka. Posypać cukrem lub dżemem.

Tagi:

jajko jajka