zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Drożdżowe racuszki na kefirze

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Drożdżowe racuszki z jabłkami, doskonałe na obiad lub kolację.Usmażone wykładam na ręcznik papierowy. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Drożdżowe racuszki  na kefirze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe racuszki na kefirze

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuszki na kefirze
Jabłka myję i obieram ze skórki, trę na tarce o grubszych oczkach pozostawiając gniazda nasienne ( wyrzucamy je). Przekładam do miski, wlewam kefir, wbijam jajko, dodaję cynamon,sól, drożdże i cukier, mieszam i wsypuję porcjami mąkę, za każdym razem dokładnie mieszając, ciasto ma być gęste.

Odstawiam go na 15 minut, po czym smażę na oleju.

Usmażone wykładam na ręcznik papierowy. Smakują zarowno  na ciepło jak  i na zimno.
Drożdżowe racuszki  na kefirze
Przekładam do miski, wlewam kefir, wbijam jajko, dodaję cynamon, drożdże i cukier, mieszam i wsypuję porcjami mąkę,
Drożdżowe racuszki  na kefirze
za każdym razem dokładnie mieszając, ciasto ma być gęste. Odstawiam go na 15 minut
Drożdżowe racuszki  na kefirze
Odstawiam go na 15 minut, po czym smażę na oleju
Drożdżowe racuszki  na kefirze
Usmażone wykładam na ręcznik papierowy.