Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe śliwkowo-jabłkowe
Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, suche drożdże, szczyptę soli, wymieszać, wbić jajka. Palmę stopić i do gorącej wlać zimne mleko, jest szybko letnie i wlać do mąki, mikserem spiralami wyrabiać ciasto z 6 minut, miskę nakryć talerzem i na około 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać śliwki bez pestek, plastry jabłek bez skórek.
Z podanych składników utrzeć mikserem sypką, drobną kruszonkę, posypać nią owoce.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać śliwki bez pestek, plastry jabłek bez skórek.
Z podanych składników utrzeć mikserem sypką, drobną kruszonkę, posypać nią owoce.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić.
biedroneczki