paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Drożdżowiec z lodówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto, które zrobi osoba zaczynająca dopiero zabawy w kuchni:)

Drożdżowiec z lodówki

Składniki:

Drożdżowiec z lodówki

 

  • Ciasto:
  • 10 dag drożdży
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 0,75 szklanki zimnego mleka
  • 1 szklanka oleju
  • 4 szklanki mąki
  • szczypta soli

 

  • świeże owoce do ułożenia na cieście przed pieczeniem

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowiec z lodówki
Jajka roztrzepać i połączyć wszystkie składniki na ciasto w dużej misce. Dowolna kolejność dodawania składników. Nie mieszać! Wstawić do lodówki na 4-5 godzin. Po tym czasie wymieszać mikserem na gładką masę, wylać róznomiernie na blachę. Ułożyć owoce, posypać kruszonką *. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto powinno mieć złoty kolor. *kruszonka: połączyć mąkę z cukrem, zalać roztopioną margaryną, zagnieść. Następnie pokruszyć na ciasto:)