Sposób przygotowania:
Drożdżówka jabłkowo-śliwkowa z cynamonem
Drożdże wymieszać w misie robota z łyżką cukru, mąki i szklanką mleka letniego. Nakryć misę talerzem odstawić na 30 minut.
Do zaczynu wsypać mąkę, sól, cukier, cukier wanilinowy, dodać resztę mleka letniego z masłem stopiony. Wbić jajka i hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto, nakryć misę talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma silikonowa 26 cm i keksówka silikonowa 20 cm lub duża forma 35x25 cm.
Ciasto wyrośnięte parę razy wyrobić łyżka i nałożyć do form. Na wierzch ciasta ułożyć ósemki jabłek ze skórką i połówki śliwek, posypać cynamonem.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka. Zostawić w formach do wystudzenia. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do zaczynu wsypać mąkę, sól, cukier, cukier wanilinowy, dodać resztę mleka letniego z masłem stopiony. Wbić jajka i hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto, nakryć misę talerzem i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Forma silikonowa 26 cm i keksówka silikonowa 20 cm lub duża forma 35x25 cm.
Ciasto wyrośnięte parę razy wyrobić łyżka i nałożyć do form. Na wierzch ciasta ułożyć ósemki jabłek ze skórką i połówki śliwek, posypać cynamonem.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół. Ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka. Zostawić w formach do wystudzenia. Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
mocsłodkości
Czekoladka 2