Sposób przygotowania:
Drożdzówka lekka jak chmurka
Żółtka utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Drożdże rozkruszyć w misce, dolać letnie mleko z łyżeczką cukru.Zamieszać i pozostawić do wyrośnięcia.Mąkę przesiać do miski, dodać utarte żółtka i wstępnie wyrobić ciasto. Następnie dodać roztopiony letni łuszcz. Dokładnie wyrobić, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (ok. 3 godz.) Gdy ciasto podwoi swoja objętość przełożyć do dwóch keksówe, posmarować lekko spienionym białkiem i obficie posypać kruszonką.. Piec w temp. 180 stopniach C ok. 30 min( sprawdzić patyczkiem czy jest suchy,) Kruszonka Do miseczki włożyć miękkie masło, dosypać cukier i roscierać w palcach dosypując tyle maki, aby kruszonka robiła się sypka.
Konczi