sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Drożdżówka z czarną porzeczką z automatu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna drożdżówka z dodatkiem kwaśnej czarnej porzeczki. Przepis dopasowany jest do automatu ale można ją przygotować również w tradycyjny sposób.

Drożdżówka z czarną porzeczką z automatu

Składniki:

Drożdżówka z czarną porzeczką z automatu

Sposób przygotowania:

Drożdżówka z czarną porzeczką z automatu
Do przygotowania drożdżówki potrzebujemy zimnego mleka. Wlewamy je do pojemnika, dodajemy letnie rozpuszczone masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Na wierzch wsypujemy mąkę, w jeden róg sól a na środek pokruszone świeże lub suszone drożdże.

Ustawiamy automat na program słodkie wypieki ( nr 4), waga 750 g i średnio wypieczona skórka. W odpowiednim momencie, (kiedy maszyna da sygnał) dokładamy porzeczki.

Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i delikatnie usuwamy haki. Studzimy. 

Tagi:

jajko jajka