Sposób przygotowania:
Drożdżówka z czarną porzeczką z automatu
Do przygotowania drożdżówki potrzebujemy zimnego mleka. Wlewamy je do pojemnika, dodajemy letnie rozpuszczone masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Na wierzch wsypujemy mąkę, w jeden róg sól a na środek pokruszone świeże lub suszone drożdże.
Ustawiamy automat na program słodkie wypieki ( nr 4), waga 750 g i średnio wypieczona skórka. W odpowiednim momencie, (kiedy maszyna da sygnał) dokładamy porzeczki.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i delikatnie usuwamy haki. Studzimy.
Ustawiamy automat na program słodkie wypieki ( nr 4), waga 750 g i średnio wypieczona skórka. W odpowiednim momencie, (kiedy maszyna da sygnał) dokładamy porzeczki.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i delikatnie usuwamy haki. Studzimy.
pietroocha
sammakko