Sposób przygotowania:
Drożdżówka z czekoladą
Do miseczki dodajemy jogurt do niego dodajemy kakao i cukier całość mieszamy na jednolitą masę aż cukier się rozpuści. Odkładamy następnie wyrabiamy ciasto drożdżowe rozkruszając drożdże do miski dodajemy cukier i sól mieszany aż drożdże się rozpuszczą. Dodajemy jajka i mieszamy następnie dodajemy mąkę i podgrzane letnie mleko energicznie wyrabiamy ciasto - na końcu dodajemy olej. Wyrabiamy jeszcze chwile.Odstawiamy do wyrośniecia około 30 minut.
Po tym czasie dzielimy ciasto na pół rozwałkowujemy na tzw. kwadrat smarujemy wczesniej przygotowaną masą zwijamy w rulon.
Wkładamy do dwóch podłużnych blaszek pieczemy 30 minut w temp. 180
Gotową posypujemy cukrem pudrem
Po tym czasie dzielimy ciasto na pół rozwałkowujemy na tzw. kwadrat smarujemy wczesniej przygotowaną masą zwijamy w rulon.
Wkładamy do dwóch podłużnych blaszek pieczemy 30 minut w temp. 180
Gotową posypujemy cukrem pudrem