Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z truskawkami bez wyrastania
Rabarbar oczyścić, pokroić, truskawki umyć i odszypułkować, zostawić na durszlaku do odsączenia.
Ze składników na kruszonkę utworzyć grudki.
Do sporej miski wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko, sól, cukier, jajka i rozkłócić trzepaczką. Dodać przesianą mąkę i wlać olej, ja zawsze zwilżam ręce olejem, połączyć wszystko na jednolitą masę, najlepiej rękami.
Formę 20x20cm wyłożyć papierem i rozłożyć w niej ciasto. Do truskawek dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie, ułożyć na cieście, wszystko posypać kruszonką.
Piec około 40 minut w temp. 175 stopni
Ze składników na kruszonkę utworzyć grudki.
Do sporej miski wkruszyć drożdże, dodać ciepłe mleko, sól, cukier, jajka i rozkłócić trzepaczką. Dodać przesianą mąkę i wlać olej, ja zawsze zwilżam ręce olejem, połączyć wszystko na jednolitą masę, najlepiej rękami.
Formę 20x20cm wyłożyć papierem i rozłożyć w niej ciasto. Do truskawek dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie, ułożyć na cieście, wszystko posypać kruszonką.
Piec około 40 minut w temp. 175 stopni