Sposób przygotowania:
Drożdżówki z brzoskwiniami.
Robimy zaczyn : do miski wlewamy 50g ciepłego mleka , dodajemy 2 łyżki mąki, szczyptę cukru ,drożdże i wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia.Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, ser , cukier , wszystko delikatnie podgrzewamy do rozpuszczenia się składników, studzimy.Gdy składniki w garnku będą delikatnie ciepłe wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.Do garnka dodajemy gotowy zaczyn i dodając mąkę i szczyptę soli wyrabiamy ciasto.Powinno być miękkie,luźne.Garnek z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut , do wyrośnięcia. Brzoskwinie opłukujemy i kroimy w kostkę. Z ciasta odrywamy kulki i formujemy placuszki, które napełniamy brzoskwiniami i sklejamy.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy na 10 minut a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Drożdżówki studzimy , a następnie smarujemy lukrem.Lukier robimy , mieszając energiczne w misce cukier puder z wodą przez około 10 minut.