MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Drożdżówki z brzoskwiniami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne, pulchne drożdżówki z brzoskwiniami.

Drożdżówki z brzoskwiniami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżówki z brzoskwiniami.

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówki z brzoskwiniami.
Robimy zaczyn : do miski wlewamy 50g ciepłego mleka , dodajemy 2 łyżki mąki, szczyptę cukru ,drożdże i wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia.Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, ser , cukier , wszystko delikatnie podgrzewamy do rozpuszczenia się składników, studzimy.Gdy składniki w garnku będą delikatnie ciepłe wbijamy jajka i dokładnie mieszamy.Do garnka dodajemy gotowy zaczyn i dodając mąkę i szczyptę soli wyrabiamy ciasto.Powinno być miękkie,luźne.Garnek z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut , do wyrośnięcia. Brzoskwinie opłukujemy i kroimy w kostkę. Z ciasta odrywamy kulki i formujemy placuszki, które napełniamy brzoskwiniami i sklejamy.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy na 10 minut a następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Drożdżówki studzimy , a następnie smarujemy lukrem.Lukier robimy , mieszając energiczne w misce cukier puder z wodą przez około 10 minut.
Drożdżówki z brzoskwiniami.
W misce robimy zaczyn z drożdży, mąki, cukru,mleka.
Drożdżówki z brzoskwiniami.
W garnku z mlekiem rozpuszczamy masło, ser, cukier.
Drożdżówki z brzoskwiniami.
Brzoskwinie opłukujemy i kroimy w kostkę.
Drożdżówki z brzoskwiniami.
Drożdżówki piczemy w 180 stopniach przez 20 minut.