Sposób przygotowania:
Drożdżówki z czekoladą
Roztopić margarynę i odstawić do ostygnięcia. Drożdże, mleko, 4 łyżki mąki , łyżeczkę cukru - wymieszać i odstawić na 15 minut.
W tym czasie ubić jajka z cukrem i solą. Do mąki dodać rozpuszczone drożdże, ubite jajka, i zimną margarynę - wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu ponownie wyrobić. Rozwałkować i pociąć na prostokąty o wymiarach 10 cm * 15 cm.
Na jednym końcu nałożyć kostki czekolady truskawkowej a na drugim końcu ponacinać końce , zwinąć i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15-20 minut.
W tym czasie ubić jajka z cukrem i solą. Do mąki dodać rozpuszczone drożdże, ubite jajka, i zimną margarynę - wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu ponownie wyrobić. Rozwałkować i pociąć na prostokąty o wymiarach 10 cm * 15 cm.
Na jednym końcu nałożyć kostki czekolady truskawkowej a na drugim końcu ponacinać końce , zwinąć i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15-20 minut.
Czekoladka 2