Sposób przygotowania:
Drożdżówki z kruszonką
Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżki cukru, odstawić na kilka minut. Palmę rozpuścić i przestudzić. Wszystkie sypkie składniki przesypać do miski i wymieszać. Dodać do nich jajka, palmę i rozczyn drożdżowy. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, rozciągnąć je w duży prostokąt. Na cieście rozsmarować marmoladę (użyłam domowej marmolady z żółtych śliwek). Zwinąć w ścisłą roladę, kroić w plastry o grubości ok. 3 cm. Układać je na natłuszczonej i posypanej mąką blasze stronami przeciętymi do dołu i góry. Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść i rozkruszyć. Kruszonkę rozłożyć na drożdżówkach. Drożdżówki piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczone drożdżówki oprószyć cukrem pudrem.