Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem
Ciasto: Mleko z cukrem lekko podgrzewamy i ściągamy z ognia i rozpuszczamy w nim drożdże oraz wsypujemy troszkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia po czym dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które pozostawimy ponownie do wyrośnięcia.
Ser: Ser mielimy i mieszamy z cukrem i budyniem.
Kruszonka: Zagniatamy podane składniki tworząc kruszonkę. Z ciasta formujemy bułeczki i do każdej dajemy po troszku sera potrzepujemy kruszonką i odstawiamy aby znów wyrosły, pieczemy na rumiano.
Ser: Ser mielimy i mieszamy z cukrem i budyniem.
Kruszonka: Zagniatamy podane składniki tworząc kruszonkę. Z ciasta formujemy bułeczki i do każdej dajemy po troszku sera potrzepujemy kruszonką i odstawiamy aby znów wyrosły, pieczemy na rumiano.