Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem
Ciasto - W jednej misce rozpuszczamy letnie mleko z drożdżami i łyżką cukru, odkładamy na chwilę do podrośnięcia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do dużej miski przesiewamy mąkę, wlewamy rozpuszczone drożdże, i roztrzepane jajka. Na koniec dodać całą margarynę, zarobić ręką ciasto. Odkładamy ciasto do podrośnięcia aż podwoi swoja objętość. Przygotowanie sera - mielimy ser, dodajemy żółtka, cukier i masło - mieszamy na jednolitą masę. Podrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy przygotowanym serem, zwijamy całość w roladę - kroimy na mniejsze kawałki. Układamy pokrojone kawałki na posmarowaną blaszkę, odkładamy na chwilę do podrośnięcia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180.