Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem 4
W rondelku roztapiamy masło, studzimy. Letnie masło mieszamy z pokruszonymi drożdżami, 2 łyżkami cukru, 5 łyżkami mąki.Mieszankę przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. (ok pół godzinki) Pozostałą mąkę przesiewamy z cukrem waniliowym i wbijamy jaja.Mieszamy i dodajemy wyrośnięty zaczyn. Po wyrobieniu ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne pół godziny,Na nadzienie serowe: twaróg mielimy. Masło ucieramy z żółtkami na gładką masę. Dodajemy cukier, nadal miksujemy i na koniec twaróg. Miksujemy aż do uzyskania zbitej masy.Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka np pękatym kubkiem. w środku robimy dziurkę na nadzienie. Odstawiamy bułeczki bez nadzienia na ok. 10 minut. W piekarniku rozgrzanym do 180 stopni pieczemy nadziane już bułeczki przez około 25 minut, aż ładnie się zarumienią . Smacznego!