Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem i malinami
Margarynę topimy, a mleko podgrzewamy. W trzech łyżkach ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże, po czym odstawiamy na 20 minut. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy margarynę, resztę mleka, dodajemy drożdże, cukier, cukier waniliowy, jajka oraz żółtko. Wszystko razem zagniatamy na ciasto, które odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 minut. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy prostokąty oraz cienkie paski. Na prostokątach rozsmarowujemy ser (Twaróg śmietankowy prędzej dusimy widelcem z cukrem pudrem) i układamy je na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Następnie na serze układamy maliny i układamy cienkie paski ciasta. Drożdżówki posypujemy kruszonką (składniki zagniatamy na kruszonkę) Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni. Zimne lukrujemy.