Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem jagodowo-bananowym
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i połowę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka i jajko, resztę cukru, wyrośnięte drożdże oraz rozpuszczoną margarynę. Ze składników wyrabiamy gładkie ciasto. W razie potrzeby podsypujemy odrobiną mąki. Wyrobione ciasto odkładamy do podwojenia objętości. Następnie krótko wyrabiamy i tworzymy bułeczki, które wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrosną, w bułkach robimy dołki, do których nakładamy farsz z twarogu. Twaróg robimy, łącząc rozdrobniony twaróg z puree jagodowo-bananowym, mąką ziemniaczaną, białkiem i cukrem pudrem. Tak przygotowane drożdżówki smarujemy resztą białka i posypujemy kruszonką: mąka, cukier i masło. Drożdżówki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez 20 minut.