Sposób przygotowania:
Bułeczki z twarogiem i budyniem
CIASTO: Mleko lekko podgrzać i dodać drożdże rozpuszczone z cukrem. Dodać resztę składników, dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotować farsz. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rodzynki zalać ciepłą wodą i moczyć ok 10 min. Twaróg lekko rozbić blenderem lub mikserem, dodać cukier,żółtko, cynamon i stopniowo przestudzony budyń. Na koniec wrzucić odsączone rodzynki. Wyrośnięte ciasto wałkować na grubość ok. 0. 5 cm. Nakładać farsz na brzegu ciasta i zwijać jak roladę. Odciąć od reszty i pokroić na mniejsze roladki. Gotowe bułeczki układać na blaszce i odstawić jeszcze do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem lub całym jajkiem. Piec aż się zarumienią.
kalia