Sposób przygotowania:
Drożdżówki z brzoskwiniami i serem
Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z 1 łyżką cukru, 2 łyżkami mąki i odrobiną ciepłego mleka. Odstawić w ciepłe miejsce na 10min. Jajka z żółtkiem roztrzepać odlewając ok 2 łyżek. Wlać do zaczynu z rozpuszczonym masłem i pozostałymi składnikami na ciasto. Wyrabiać ok 10min, aż zacznie odchodzić od ręki. Odstawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. NADZIENIE: Twaróg rozetrzeć z cukrem i żółtkiem. Brzoskwinie pozbawić pestek i skórki. Pokroić w kostkę i dodać do twarogu. Wymieszać. Ciasto zagnieść krótko jeszcze raz. Podzielić na 12części. Z każdej części zrobić placuszki i nakładając nadzienie formować kulki. Odstawić na blaszce do ponownego wyrośnięcia. Smarować jajkiem i posypać kruszonką. Składniki kruszonki wystarczy rozetrzeć w rękach. Bułeczki piec w 180*C przez ok 20min. Smacznego!