kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Duński sernik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W sam raz na urodzinową ucztę;)

Duński sernik

Składniki:

Duński sernik

 

  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 1/2 kg twarogu
  • 2 śmietany
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 20 dag rodzynków
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka wody
  • Trochę cukru pudru

Sposób przygotowania:

Duński sernik
Biszkopt: Jaja, cukier- ubić na parze lub mikserem następnie odstawić na bok i przez sitko wsypać mączkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Piec około 20 minut , później niech ostygnie, następnie przekroić na pół. Masa: Galaretkę rozpuścić w wodzie. Śmietanę ubić dodać do niej cukier puder, galaretkę i dodawać po trochu twaróg wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać rodzynki. Jedną część biszkoptu włożyć do blachy później wlać masę serową i położyć druga część biszkoptu. Na wierzch posypać trochę cukrem pudrem.