Sposób przygotowania:
Duszona cebula z jajkiem
Cebulę kroimy w talarki lub pół talarki.
Na patelni przytapiamy słoninkę lub (i) boczek.
Przysmażamy wędlinę.
Kładziemy pokrojoną cebule. Doporwadzamy do zeszklenia się.
Lekko przyprawiamy sola i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i dusimy aż cebula będzie miękka - ale nie ma się kleić.
Zdejmujemy pokrywkę, wbijamy jajko i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy jeśli to konieczne.
Podawać z pieczywem lub samą.
Smacznego!
Na patelni przytapiamy słoninkę lub (i) boczek.
Przysmażamy wędlinę.
Kładziemy pokrojoną cebule. Doporwadzamy do zeszklenia się.
Lekko przyprawiamy sola i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i dusimy aż cebula będzie miękka - ale nie ma się kleić.
Zdejmujemy pokrywkę, wbijamy jajko i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy jeśli to konieczne.
Podawać z pieczywem lub samą.
Smacznego!