Sposób przygotowania:
Duszona cukinia z wędliną
Cukinie obieramy ze skórki i oczyszczamy z nasion. Kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbasę można obrać z osłonki i pokroić w kostkę.
W rondlu albo innym naczyniu rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy przygotowaną wędlinę i podsmażamy.
Następnie dodajemy cukinię, solimy i dodajemy , dodać liść laurowy, ziele angielskie i podlewamy troszkę wodą. Dusimy do momentu aż cukinia zacznie mięknąć.
Doprawiamy wszystko do smaku , dodajemy koncentrat i wszystko przez chwile razem dusimy.
W rondlu albo innym naczyniu rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy przygotowaną wędlinę i podsmażamy.
Następnie dodajemy cukinię, solimy i dodajemy , dodać liść laurowy, ziele angielskie i podlewamy troszkę wodą. Dusimy do momentu aż cukinia zacznie mięknąć.
Doprawiamy wszystko do smaku , dodajemy koncentrat i wszystko przez chwile razem dusimy.