Sposób przygotowania:
Duszona czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę drobno pokroić do miski i zalać wrzątkiem, wymieszać i zostawić na 10 minut, wodę z kapusty odlać.
W garnku na smalcu podsmażyć na złocisto pokrojoną drobno cebulę i jabłko obrane ze skórki.
Wsypać sparzoną kapustę, dodać sól, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty na mniejszym ogniu.
Na koniec dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie i wymieszać, gotować z 2 minuty.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty.
W garnku na smalcu podsmażyć na złocisto pokrojoną drobno cebulę i jabłko obrane ze skórki.
Wsypać sparzoną kapustę, dodać sól, goździki, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty na mniejszym ogniu.
Na koniec dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie i wymieszać, gotować z 2 minuty.
Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty.