mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czerwona kapusta to świetny dodatek do obiadu

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem

Składniki:

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem
Kapustę poszatkować na drobno , umyć i osuszyć Cebulę obrać i pokroić w kostkę , na patelni z dodatkiem oliwy zeszklić . Następnie dodać do cebuli kapustę , podusić 10 minut , wymieszać dodać ocet , doprawić solą , pieprzem i cukrem , dodać ziele angielskie, znów dusić , jabłka obrać ze skórek wyciąć gniazdka nasienne i pokroić w kostkę dodać do kapusty , zalać wszystko winem i dusić do momentu aż wszystko będzie miękkie , na koniec dodać dżem i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.