Sposób przygotowania:
Duszona karkówka w kapuście
Karkówkę kroimy w plastry solimy ,dodajemy pieprzu papryki czerwonej i dobrze przyprawy wcieramy w mięso. Smażymy na patelni na oliwie. Gdy mięso jest z obu stron zarumienione dodajemy pokrojoną cebulę .Następnie dajemy 2 łyżki mąki i mieszamy podlewamy wodą i dusimy mięso ok 20 min ,mieszając od czasu do czasu . Kapustę kroimy i gotujemy w osobnym garnku . Ziemniaki obieramy przekrawamy na pół .Gdy kapusta będzie miękka dodajemy ją do mięsa i jeszcze podlewamy .dodajemy ziele angielskie i liść laurowy .Dusimy ok 10 min . Po tym czasie dodajemy połówki surowych ziemniaków.Dusimy ok 15 min . Doprawiamy przecierem pomidorowym ok 2łyżki ,czerwona papryką słodką ok 3 łyżeczki ,solą ,pieprzem i przyprawą w płynie do smaku .Podajemy gdy ziemniaki są miękkie.