katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Duszona łopatka 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Duszone mięsko ... ......

Duszona łopatka 4

Składniki:

Duszona łopatka 4

 

Sposób przygotowania:

Duszona łopatka 4
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w grubsze plastry. Lekko rozbijamy, można dłonią. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy i dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy do miękkości. Dodajemy do wytworzonego sosu musztardę,mieszamy i doprawiamy do smaku . Przez chwilę razem dusimy .Mięso można polać sosem.