anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Duszona pierś z kury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka ze skórą jest aromatyczną i delikatną potrawka. Z kurczaka można ją bez problemu wykroić.

Duszona pierś z kury

Składniki:

Duszona pierś z kury

 

  • 4 piersi z kurczaka ze skórą
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki delikatu

Sposób przygotowania:

Duszona pierś z kury
Mięso umyć i oczyścić. Osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W miseczce wymieszać olej z delikatnym do mięs, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Piersi dokładnie zatrzeć marynata i zostawić na pół godziny. Naczynie żaroodporne wypełnić mięsem i posypać cebula. Mięso dusić około 40 minut co jakiś czas pomieszać.