patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Znakomity dodatek do mięs, może służyć jako farsz np pizzy czy ciasta słonego. Polecam na ciepło. Znakomite rozwiązanie.

Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką
Pieczarki myjemy nie obieramy. Pieczarki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w plastry. Czosnek kroimy w kostkę

Na rozgrzanym maśle dusimy cebulę z czosnkiem i przyprawami.

Po upływie ok 2 minut dodajemy pieczarki.

Całość dusimy jaszcze ok 15 minut co jakiś czas mieszając W razie gdyby pieczarki nie puściły sosu dodać jeszcze odrobinę masła. 
Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką
Cebulę kroimy na plastry i półplastry dodajmey czosnek.
Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką
Cebulę z czosnkiem dusimy z masłem ok 2 minut
Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką
Do cebuli dodjamey przyprawy, całośc mieszamy.
Duszone Brązowe Pieczarki z Cebulką
Pieczarki kroimy wplastry i półplastry, dodajemy do cebuli, całosć dusimy jeszcze ok 15 min.