Sposób przygotowania:
Pieczarki z cebulą
Pieczarki myjemy. Kroimy w talarki, nie za grubo i nie za cienko. średniej grubości żeby były.
Na patelnie wlewamy troszkę oleju , dobrze rozgrzewamy tłuszcz , do rozgrzanego oleju wrzucamy nasze pieczarki.
Smażymy przez ok 10 minut i po 10 minutach solimy nasze pieczarki.
Podlewamy wodą i dusimy z 5 minut. Następnie obieramy cebulę. Przekrowujemy każdą na pół. I kroimy naszą cebulę w pół plastry. Dodajemy do naszych pieczarek. I razem z pieczarkami dusimy przez ok 15 minut jeszcze.
Po 15 minutach ( jak będzie już cebulka miękka) dodajemy pieprz, oregano, szczypte chilli i dokładnie meiszamy wszystko ze sobą. wlewamy ketchup ( ok 4 łyżek ) i poznownie meiszamy.
Dusimy jeszcze ze trzy minutki.
Wykładamy na talerz, podajemy z chlebem :)
Smacznego
Na patelnie wlewamy troszkę oleju , dobrze rozgrzewamy tłuszcz , do rozgrzanego oleju wrzucamy nasze pieczarki.
Smażymy przez ok 10 minut i po 10 minutach solimy nasze pieczarki.
Podlewamy wodą i dusimy z 5 minut. Następnie obieramy cebulę. Przekrowujemy każdą na pół. I kroimy naszą cebulę w pół plastry. Dodajemy do naszych pieczarek. I razem z pieczarkami dusimy przez ok 15 minut jeszcze.
Po 15 minutach ( jak będzie już cebulka miękka) dodajemy pieprz, oregano, szczypte chilli i dokładnie meiszamy wszystko ze sobą. wlewamy ketchup ( ok 4 łyżek ) i poznownie meiszamy.
Dusimy jeszcze ze trzy minutki.
Wykładamy na talerz, podajemy z chlebem :)
Smacznego