Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Duszone kotlety z karkówki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne mięsko!!!

Duszone kotlety z karkówki

Składniki:

Duszone kotlety z karkówki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone kotlety z karkówki
Karkówkę pokroić na kotlety (powinno być ok. 6 szt.) Lekko rozbić. Posypać vegetą i pieprzem ( kto lubi może użyć przyprawy do mięs). Odstawić na 30 min. Każdy kotlet otoczyć w mące. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso, tak aby uzyskało złotą skorupkę. Mięso przełożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w talarki cebulę i 2-3 ząbki czosnku. Dodać do mięsa włożyć przyprawy. Podlać ok. 1 szkl. wody . dusić na małym ogniu do miękkości.